2014-10-31

hip hip hura za cakepopse

Ja no, že dolgo si na netu ogledujem cakepopse. Ponavadi spuščam iii-je in uau-e med lajkanjem in pinanjem ful super kjut fotk, teh čudaških tort, ob enem pa razmišljam o tem kje je sploh smisel, da narediš torto na palčki. Kar pomisli. Mal je res čudno.

No, in ta teden sem se lotila projekta. Ker je bil ravno moj rojstni dan, in ker se z gipsom počutim blazno nekoristna, in ker res ne moreš obiskom ponuditi samo cedevite, sploh če obiski pripeljejo še škratke zraven....

No, biskvit sem še naredila sama, potem so pa začeli kapljati obiski in nastal je cel šundr. Tak zabaven šundr. Kar naenkrat smo vsi pacali tortne lizike, kakor jih je poimenovala roza, in barvaste mrvice so kar letele na vse strani.

Kako se torej lotit? Najprej naj povem, da sploh ni tako zakomplicirano kot izgleda. No, če želiš res perfect izgled, potem se je treba malo bolj potrudit in zvežbat, ampak na splošno pa res ni take panike. Jaz se itak ponavadi bolj na impro lotim in ti povem, kr rata. Res pa je da morš mal več kmečke pameti uporabit, če se lotiš impro lige v kuhinji... Pa tudi pripravit se moraš na to, da kaj pač ne bo ratalo.

Biskvit spečeš, ga razturiš v prafaktorje (babe na internetu pravjo, da testo zmiksajo, ampak sem ga jaz kar ročno zgužvala in je bilo prov ok), dodaš vezivo, oblikuješ kroglice, jih namočiš v čokolado, okrasiš in poješ.

Za prvič sem delala po tem receptu, ker se mi je fajn zdelo za vezivo uporabit mascarpone, za razliko od američanov, ki za vezivo uporabljajo icing (beri sam cukr) imam pa že ful novih idej kakšen biskvit bi lahko naredila, pa za vezivo uporabila marmelado, pa....

So pa ena fizikalna, pa ne vem kakšna še svetovna pravila okol katerih pač ne morš. Kolkrkol se trudiš, da bi bile kuglice malo večje, da bi jih blo bolj zabavno jest, potem pač ugotoviš, da je kuglica lahko točno tolk velika, kolkr jo prenese nest palčka in ne kolkr bi jo ti zbasal na enkrat v usta. Tukaj se lahko navežem tudi na podstavek, kamor cakepopse postavljaš, da se strdijo. No, enaka enačba. Ogromnih in blazno težkih cakepopsov pač ne moreš zapikovat v prazno škatlo od jajc. Se pač prevrne. Tako, da je stiropor resnično potrebna stvar pri tem projektu, ni fora.

No tkole fjn smo se imeli. Pomagali so čist vsi, in jedli smo tudi čist vsi. Pridni ste bli in lušn je blo! Tnx!

p.s. Dačo, sori k te ni na fotki, samo na tisti eni, kjer si še ti gor zgleda slavljenka čist pofaulena, zato jbg. In ker sem bila tist dan jaz šefica, si lahko izberem, katera fotka se objavi. kne?

pa še en p.s. tale prav posebna mama je super opisala in pofotkala celoten postopek izdelave. Čist tko, da se še mal pripraviš na projekt, če te je zamikalo :)
Objavite komentar