2009-12-02

ko pride kralj


Mravljice okoli Prešernove začnejo letat naokoli.

Reveži častne straže se pripravljajo na pločniku nasproti avtobusne postaje, kakšnega prime lulat in mora it v kafič na voglu, hišnik vleče rdečo preprogo okoli vogla in do vhoda v hišo. Vse se dogaja na križišču, ljudje pa med tem letijo v službo in delajo gužvo. Kaj se pa vozjo tle če pride kralj!
Če pride res kralj potem postavijo še ograje, heh samo tako malo da izgleda. Ograja resno pove kako pomemben kralj pride. Če je ni, potem je samo kraljevič, ali pa delegat kralja.
Ko je vse ready in vsi čakajo, letajo na okoli samo še kakšne lušne tajnice v štiklicah s printki v rokah. V kafiču bi pa lahko pobirali stave kateri bo prej spodrsnilo na rdeči preprogi, sploh če dežuje.
Aja višek tehnologije... vojak privleče dolgo špago in z njo razporedi častno stražo...

Ok, potem se začne...križišče se zapre, policaji na bližnjih cestah sumničavo gledajo že prej omenjene vozače, ki ponavadi zelo mirno prenašajo gužvico. Vsaj tako ponavadi izgleda. Saj pride kralj!
Cela ceremonija zgleda bogo, ampak kaj več itak ne more izgledati če se vse dogaja na križišču.
Ko je vsega konec mravljice, pohvalno, zelo hitro odstranijo dokaze o dogodku.

In ko greš čez kakšne dve uri mimo res ne izgleda nič več. Edino revež na viličarju premika betonske količke nazaj na mesto. svašta.

Morala te zgodbe, sploh če vprašamo Fajfarja pa bi bila: Potopni količki!!!