2012-06-30

tretje življenje lesa



Mački naj bi imeli devet življenj, Škoro jih ima ne vem koliko (op. ur. mi je glih kar povedal, da ima samo eno življenje, ampak to ni ni važno zdejle), ko igra Assassina (ja res ne vem kolk s-jev ima ta beseda). Kaj pa les?

NLuka se vseh stvari loti zelo resno in aktivistično, zato je postal "rešitelj", cat lady, za hrastov les iz kontinentalnega dela Hrvaške. Reciklira ga v unikatno pohištvo izdelano s tradicionlanimi metodami in inspirirano z arhitekturo hrvaške Posavine. Tisti hrastovi hlodi, ki imajo srečo in pristanejo v njegovih rokah, zaživijo classy tretje življenjsko obdobje, za razliko od tistih, ki jih preprodajalci pahnejo v bedo in žalost s tem ko jih predelajo v lažne stropne gredi ali pa v ograje in zaključke kaminov v fensi istrskih vilah in hiškah.

Otvoritev razstave bo 12. julija v Zagrebu, prejšnji vikend pa so razstavni kosi imeli fotošuting pri lepem fotografu Siniši Guliću, kjer smo tri angelce tudi izvajale nadzor. Recimo.

V glavnem, leseni kosi so to die for in absolutno cenim pristop, količino ljubezni in potrpljenja, ki so potrebni za takle špas :) 





Priporočam klik in klik.

Ni komentarjev: