2013-04-05

casual friday ali nakvačkane posodice za svinčnike




Danes se je zgodil pa res en tak casual friday. S Fajfarjem sva se lotila ofisa. Vse posesat, pa pomit, pa prah pobrisat. Uauu. In zdaj se kar sveti vse. In zdaj si ofis končno zasluži tudi nove nakvačkane posodice za svinčnike.






In te košarce so tolk lušne. A niso? Za narest so super simpl, ampak jih je malo dolgčas kvačkat.
Linka za načrtek niti ni, ker je to čisto osnovni projektek za treniranje kvačkanja. Bom pa vseeno napisala, kako sem se jaz tega lotila. klik :)


Torej, vse skupaj se kvačka z gostimi (single crochet) in polšibičnimi petljami (halfdouble crochet).

Spodnji del:
Jaz dno naredim kar iz polšibičnih petelj (hdc), to pa samo zato ker sem lena. Pri gostih petljah (sc) namreč težje vidiš kdaj prideš naokoli in bi morala čisto točno šteti ali pa si cahnati vrste.

V glavnem, dno je klasični kvačkan krog:
- krog najraje začnem kvačkati z zanko (magic circle) kot z verižico, ki jo staknem v krog. Končni rezultat je lepši, saj krajši konec na koncu povlečeš in luknja v centru izgine.
- v magic ring vkvačkaš poljubno število polšibičnih petelj (hdc), jaz jih ponavadi nakvačkam 9, vsako vrsto pa začneš z dvema verižnima petljama (ch), in to šteješ v skupno število petelj v krogu.
- 2. VRSTA: 2 ch, 2hdc v vsako zanko
- 3. VRSTA: 2ch, hdc, 2hdc... in tako do konca
- 4. VRSTA: 2ch, hdc, hdc, 2hdc... in tako do konca
- 5. VRSTA: 2ch, hdc, hdc, hdc, 2hdc... in tako do konca
- vrste v takem zaporedju nadaljuješ dokler krog ni željene velikosti.
- Na tak način naredim dva identična kroga, saj se mi zdi da je košarica bolj stabilna, če ima debelejše dno.

Zgornji del:
Oba kroga skvačkam z gostimi petljami (sc). To je bila še zadnja vrsta, ki jo združim. Naprej potem kvačkam sc v spirali do željene višine. Od tu naprej je torej čisti nobrainer :) Samo kvačk, nič drugega.
Ko pridem do željene višine kvačkanega lončka oziroma košarice, zadnjo vrsto zaključim s polgostimi petljami (ss). In to je to. Simpl.

Ni komentarjev: