2013-12-09

decembersko kvačkanje

Kvačkanje je dostikrat kar brezizhoden hobi. Kar nekaj kvačkam, da se mi potem valja po fletu. V glavnem kjut neumnosti. Počasi bom zapolnila čisto vse kotičke. Kar je kar nerodno, sploh če dobiš na obisk ljudi, ki nimajo pojma da kvačkam. Nisem ravno tipična kvačkarica, a ne? Ali pač?

Enivej. Zato je december ful fajn, ker lahko kvačkaš neumnosti in potem ji lahko potalaš za na jelke, pa za darilčka, pa tko. To je kar fun. Sploh pa vsi iiiii-ji pa juuuj-i, ki jih zraven prejmeš. Dobr je to.
Okraske aka venčke sem delala lani, srčke pa krogce nekaj dni nazaj, zdaj so pa na vrsti grannyji.

Torej. naredila sem še ene super simpl okraske, ki jih lahko pokvačkaš iz ostankov volne. Ključno pri tem projektku je, da barve malo pašejo skupaj, če ne lahko zelo hitro izpade češko. Kar pa sevede ni fajn. Težava pri tem kvačkarskem mini podvigu pa je to, da se hitro namnožijo, še preden je konec politke na televiziji, ker jih lahko nakvačkaš in no time.

Okraski so v bistvu mini granny kvadratki (nimam pojma, kako se temu reče v slovenščini, ampak je ta vzorec verjetno po vsem svetu značilen za babice, tko da granny square it is). Načrtkov za grannyje je milijavžnt, jaz sem pa naredila eno simpl osnovno različico kvadratka (v nadaljevanju napišem receptek, da ga ne pozabim). Narediš dva, mednju vtakneš čisto malo polnila, pazi da ga ni preveč, ker drugače gleda ven skozi luknjice + okraski ratajo preveč napihnjeni. Potem ju pa samo še obkvačkaš, ali pa celo zašiješ. To je to. Zdajle objavim, kasneje pa napišem še načrtek. ok?

Smrekce še nimam, zato so pofotkani kar tko mal, mal razkropljeni, mal z mravljo. Freestyle grannyji :)


Ni komentarjev: